No products in the cart.
Coopers Õlle õpetus
1. Purk tuleb panna kuuma vette, et purgi sisu pehmeneks
2. Avage purk ja kallake sisu käärimisnõusse (sama plast nõu, mis veini tegemisel).
3. 4 liitris keevas vees sulatage 800-1200 g suhkrut ja kallake see käärimisnõusse ning segage hoolikalt kuni maltoosa on lahustunud.
4. Lisage 18 liitrit jahedat vett ja segage korralikult.
5. Kontrollige, et segu temperatuur oleks vähemalt 22 C ja ei tohi ületada 28 C. Seejärel puistake segusse õllepärm ja segage kuni pärm lahustub.
Sulgege nõu, pange peale kääritustoru (mulksutaja) ja asetage sooja kohta käärima a 21-27 C.
6. Õlu on käärinud umbes 4-6 päeva pärast. Lasta mõni päev selgineda
7. Käinud õlu kurnatakse puhtasse nõusse. Sulatage 3 dl soojas vees 140 g suhkrut ja lisage õllele. Segage korralikult ja pange õlu ankrusse ning sulgege ankur.
8. Kui soovite õlut villida pudelitesse, siis lisatakse 7 g (väikese kuhjaga teelusikas) suhkrut igale liitrile.
9. Kääritage õlut toatemperatuuril veel 7 päeva. Seejärel paigutage õlu külma ruumi ja laske veel küpseda 2-3 nädalat. Pikem seismine parandab maitset.
Kui kasutate roostevaba õlleankrut, pidage meeles, et ühest purgist tuleb välja 23l õlut. Seega 50l ankru puhul tuleb võtta 2 purki maltoostat, 75-80l ankru korral 3 maltoosat.
Kui ankrusse jääb liiga suur õhuvahe, ei hakka õlu pärast kannus mullitama/vahutama.
No products in the cart.