Valmistamiseks läheb vaja lisaks 1 kg glükoosi ja siidrikomplekt.
JUHISED:
Pidage meeles, et siidri valmistamiseks kasutatud seadmed on pestud ja desinfitseeritud.
Võtke pakendist kotike “kuivas” ja asetage kõrvale. Valage vedel sisu kääritusnõusse.
Lahustage glükoos 3 L keevas vees ja valage kääritusämbrisse ja segage hoolikalt.
Täitke kääritusnõu kuni 23 liitri täitumiseni külma veega ja segage hästi. Kontrollige,
kas seatud temperatuur on 18-28 ° C kui ei, siis oodake temperatuuri alanemist.
Pärast 18-28 ° C saavutamist lisage YEAST-kotike pärmi ja SWEETENERi magusainega. TÄHELEPANU: ärge
lisage kotiket CIDER ESSENCEi.
SWEETENER-magusaine pakett lisab:
kuiva siidri jaoks – ärge lisage magusainet
poolkuiva siidri jaoks – lisage pool magusaine kotikestest,
magusaks sidruniks – lisage kogu kotike.
Sega põhjalikult.
Aseta kaan koos mulksutajaga. Pea meeles, et mulksutaja tuleb poolenisti veega täita.
Jätkake kääritamist konstantsel soojas temperatuuril vahemikus 20-25 ° C vähemalt 6 päeva.
Madalam temperatuur pikendab fermentatsiooniaega mõne päeva , alla 15 ° C käärimine
lõppeb täielikult. Kui ei peeta kinni temperatuurivahemikust 20-25 halveneb siidri kvaliteet.
Pärast kääritamist peab hüdromeetri abil mõõdetud suhkrusisaldus näitama 0 või alla selle.
Pärast käärimise lõppemist lisage käärimisnõusse Cydr Essence’i essentsiga kotike ja segage hästi,
jätke 24 tunniks selginema. 24 tunni pärast on siider villimiseks valmis.Sifoonige siider puhtasse nõusse
ja lisage 1 liitri kohta 7g glükoosi. Segage hoolikalt kuni glükoos on lahustunud.
Villige siider õlle või šampusepudelitesse ja sulgege pudelid. Siidrit hoidke pudelites toatemperatuuril
5 päeva ja seejärel pange jahedamasse kohta. Mõne päeva pärast on siider valmis tarbimiseks.